PANAMERICANA

Mert mindannyiunknak jár másfél év oligarcháskodás.

gmail:
panamericanablog


Egy korábbi út:
Khívától keletre

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A java: Szövegek

2013.07.16. 12:29 |  Bede Márton

Szeretném azt hinni, hogy a legtöbben ezt a blogot nem a fotókért vagy a videókért, hanem az itt publikált szövegekért olvasták. Voltak köztük jobbak, kevésbé jók és kifejezetten gyengék is, én pedig idő közben megtanultam, hogy a legjobban akkor tudok írni, ha függőágy van, wifi viszont nincs. Ez itt a szerintem legjobban sikerült 26 szöveg, amik szépen össze is foglalják az 589 napos utat.

Boca a Bombonerában
Amelyben a Dél-Amerikába frissen megérkezett szerző gyorsan belecsap a sűrűjébe, és a kemény mag társaságában kilátogat egy Buenos Aires-i meccsre.

Paraguay II: Az úszó közért
Amelyben a szerző három napot hajózik a Paraguay-folyón indián kurvák, kispályás kokaindílerek és egy szórakoztató angol társaságában. Közben pedig megtalálja Latin-Amerikát.

Península Valdés
Amelyben a szerző elalél a világ valaha volt harmadik legnagyobb állatának közelségétől, valamint lát egy csomó delfint és pingvint is.

Last Minute Antarktisz III: A tökéletes úticél
Amelyben a szerző megvalósítja gyermekkori álmát, és eljut a legvadabb kontinensre, ahol lenyűgözve bámulhatja a nagy semmit és szagolhatja a pingvinszart.

Cerro Rico, Potosí
Amelyben a szerző nagyon sok nyomorúságot lát, valamint a világ legrészegebb bányászait, akik éppen dinamitrudakkal játszadoznak.

Fél év egyedül
Amelyben a szerző megkönnyebbülten állapítja meg, hogy milyen remek dolog a hosszú távú utazás egyedül. És hogy mennyire semmi nem hiányzik otthonról.

Húsvét-sziget II: Túl sok rejtély, túl kis helyen
Amelyben a szerző hálát ad a jóistennek, amiért eljutott egy ilyen csodálatos helyre, és elgondolkodik azon, hogy az ember bármire képes, és bármit tönkre is tud tenni.

Enni Peruban
Amelyben a szerző maratoni zabálásba kezd a világ egyik legfejlettebb gasztronómiájú kultúrájú országában, valamint meglátogatja a ceviche feltalálóját.

Galápagos-szigetek II: Az állatok világa
Amelyben a szerző egy újabb gyermekkori álmát valósítja meg, majdnem annyi időt tölt a Galápagoson, mint Charles Darwin, és egy életre elég madarat lát.

Ayahuasca
Amelyben a szerző nagyon jól érzi magát egy ecuadori sámánnal, akinek kicsit nehezen megy a valóság és a képzelt világ különválasztása. Amazónia LSD-je viszont kevésbé bizonyul szórakoztatónak.

Brasília
Amelyben a szerző megtekinti a világ legszebb modern épületeit, és iszonyatosan sokat kell gyalogolnia egy turistaként teljesen élhetetlen metropoliszban.

Buli Rióban
Amelyben a szerző ráébred, hogy hiába van már jó ideje Latin-Amerikában, Rio de Janeiróban az életöröm egy egészen más szinten van.

A brazil strand
Amelyben a szerző még egyet csavar a brazilságon, bár sajnos még mindig csak naplemente után képes meginni hét-nyolc caipirinhát.

A vélemény Magyarországról
Amelyben a szerző szembesül azzal, hogy hazáját nagyon szereti az a kevés ember, aki egyáltalán tudja, hogy mi az.

Egy év egyedül
Amelyben a szerző konstatálja, hogy profi utazó lett, és milyen jó érzés ehhez az exkulzív szubkultúrához tartozni,

Suriname-Felső
Amelyben a szerző ellátogat Amerika legafrikaibb pontjára, és megismerkedik egy Digicel nevű fiatalemberrel.

Karib kiruccanás III: Saint Vincent és a Grenadine-szigetek
Amelyben a szerző egészen közel kerül a karib luxushoz: sikerül olyan taxissal utaznia, aki azt állítja, jóban van Mick Jaggerrel.

Dadanawa II: Vadnyugat Dél-Guyanában
Amelyben a szerzőt erjesztett maniókalé ivására kényszerítik, skorpióba lép mezítláb és le kell ugrania egy vágtató lóról, de végig remekül érzi magát a világ egyik legnagyobb ranchén.

Roraima útinapló
Amelyben a szerző négy éjszakán át osztozik sátrán egy tasmánnal. közben pedig feljut a világ legszebb hegyére.

Chávez
Amelyben a szerző az akkor még elő venezuelai autokrata kapcsán elgondolkodik Latin-Amerika, az USA, a demokrácia és a nemzetközi baloldal viselt dolgairól.

Mompox
Amelyben a szerző megtalálja Gabriel García Márquez Kolumbiáját, ahol annyira megállt az idő, hogy senki nem áll fel a helyben gyártott hintaszékekből.

Maják ma
Amelyben a szerző nagyon élvezi, hogy bár piramisokat már nem építenek, a maja kultúra továbbra is él és virul Guatemalában és vonzáskörzetében.

A másik Jamaica
Amelyben a szerző megkönnyebülve fedezi fel, hogy hiába nagyon kemény hely Jamaica, letérve a turistaútvonalakról simán lehet élvezni.

Másfél éve úton
Amelyben a szerző megállapítja, hogy ennyi ideig utazni nem egyszerű dolog, és már hazai dolgokat is hiányolni kezd.

El Mozote
Amelyben a szerző ellátogat az egyik legcsúnyább latin tömeggyilkosság helyszínére, és továbbra sem tud mit kezdeni a kontinensen mindent átható erőszak kultúrájával.

Belize
Amelyben a szerző az út végén megpihen a tökéletes karib szigeten, és egyébként is nagyon tetszik neki Közép-Amerika kakukktojása.

süti beállítások módosítása