PANAMERICANA

Mert mindannyiunknak jár másfél év oligarcháskodás.

gmail:
panamericanablog


Egy korábbi út:
Khívától keletre

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

BÉDEKKER: Karib Kolumbia

2012.12.08. 02:23 |  Bede Márton

LA GUAJIRA

Hosteria Jarrinapi Van olcsóbb szállás Cabo de la Velában, de annyira ez sem drága, és a normális szobáért és elfogadható zuhanyért megéri minimálisan többet fizetni.

Punta Gallinas-i szállás A nevét nem sikerült kideríteni, de máshol elég nehéz lehet megszállni Punta Gallinasban. Van fürdőszoba, a háziasszony pedig nagyon kevés pénzért nagyon jó homárt ad, és ennyi legyen is itt elég.

La Langosta Cabo tele van éttermekkel, de hét közben szinte mindegyik tetszhalottnak tűnik. Ez nem, normálisan is főznek, és csak arra kell figyelni, hogy a rámenős főnökasszony ne sózzon rá semmi feleslegest a vendégre.

Strand Aki eljut Punta Gallinasba, úgyis kiviszik ide. Kicsit sok a kecskeszar, viszont cserébe senkivel nem kell osztozni sem a homokon, sem a vizen.

Playa Taroa Írtam erről hosszabban, úgyhogy csak ismételni tudom, hogy ennél a tengerbe szakadó homokdűnénél kevés szebb és elhagyatottabb strand létezhet Dél-Amerikában. Sőt, a világon.

RIOHACHA ÉS KÖRNYÉKE

Playa La Roca Írtam erről is hosszabban. Nem olcsó, viszont színvonalas és barátságos tengerparti szálláshely.

El Reposo A repülőtérről a városközpontba vezető úton elhelyezkedő, így stratégiai jelentőségű étterem, hangulatosan szakadt karibi hangulattal, teljesen jó és olcsó ételekkel.

Parti étterem A riohachai parti sétány tele van teljesen egyformának kinéző, és minden bizonnyal tök ugyanazt is kínáló éttermekkel. Gondolom mindegyikben rendben van a hal meg a rák, nemcsak ebben, amelyiknek elveszett a neve.

SANTA MARTA ÉS KÖRNYÉKE

Finca El Paraíso A Tayrona parkban minden pofátlanul túlárazott, de ez legalább egy viszonylag békés hely, és lehet választani a sátor, a szoba és a függőágy közt.

Park Hotel Aki pofátlanul drága, ablaktalan szobában szeret megszállni, nehogy tovább keresgéljen, mert ennél ideálisabb helyet nem talál Santa Martában.

Lulo A tipikus, Dél-Amerikában ragadt amerikai turista által üzemeltetett étterem, és ahogy társai, ez is rendben van. Legalábbis a szendvicsek és a gyümölcslevek mindenképpen.

Ouzo A Santa Marta-i Liszt Ferenc tér és környéke tele van éttermekkel. Itt egész ügyesen próbálnak európaias ételeket felszolgálni, és nem az ő hibájuk, hogy a teraszon étkezőket folyamatosan támadják a mindenféle koldusok és mutatványosok.

Cabo San Juan de la Guía Szemben azzal, amit az útikönyvek állítanak, a Tayrona park legnépszerűbb pontja egyáltalán nem olyan pokoli turistacsapda. Aludni valóban nem itt érdemes, de elsétálni idáig és inni két gyümölcslevet tökéletesen jó kirándulás.

La Piscina A Tayronában kevés partszakaszon nem életveszélyes a fürdés, a Piscina nevű helyen viszont nemcsak ezt lehet, hanem maszkot és pipát is bérelni, és megnézni az egész gazdag tenger alatti világot.

CARTAGENA

Casa Sweety Lehet ennél jóval olcsóbban is szobát szerezni, de hát Cartagenában igazán megérdemli az ember, hogy egy évszázados házból kialakított, medencés fogadóban szálljon meg.

El Baluarte A városfal egyik bástyáján kialakított, élőzenés, drága koktélos étterem-bár. A tökéletes hely minden karibi álom kiélésére.

El Boliche Majdnem perui szintű cevichék.

Café del Mar Innét a legszebb a karibi naplemente, így még a köcsög név és az annak megfelelő zene sem zavaró.

Mar de las Antillas Jó halétterem, és mivel a városfalakon kívül van, annyira nem is drága.

Masa A tésztába nyilván bele lehetett kötni, de az itt felszolgált pizza dél-amerikai szinten teljesen jó volt.

Portón de San Sebastián Kicsi és túláradóan barátságos étterem a belváros legközepében, tekintélyes adagban felszolgált, házias koszttal. Nem olcsó, de hát Cartagenában szinte semmi sem az.

Belváros Nem fogom felsorolni az összes terecskét és templomocskát, maradjunk inkább annyiban, hogy Cartagena belvárosában érdemes több különböző napszakban is céltalanul mászkálni.

Castillo San Felipe de Barajas A legnagyobb, egykor spanyol erőd, jó kilátással egész Cartagenára. A vár alatti kazamatákat is simán be lehet járni egyedül, felesleges idegenvezetőre költeni.

Convento de la Popa Maga a kolostor teljesen jelentéktelen, és a kilátás sem annyival jobb innét, mint az erődből, de ha már egyszer eljut az ember Cartagenába, érdemes kifizetni a taxit idáig.

Getsemaní A városfalakon kívüli, de ettől még kellően régi negyedben este jobb a hangulat, mint a központban, és a színesre festett, virágokkal teli házak nappal is nagyon jól néznek ki.

Palacio de la Inquisición Akasztófát és guillotine-t máshol is lehet látni, viszont a boszorkánysággal vádolt szerencsétleneknek feltett kérdések listájáért érdemes kifizetni a belépődíjat.

MOMPOX

La Casa Amarilla Egy angol travel writer által működtetett hely, ennek megfelelő színvonallal. Ha valahol, akkor Mompoxban mindenképpen megéri kivenni egy légkondis szobát.

Comedor Costeño Folyóparti ebédelőhely, megbízható házikoszttal a mindenféle helyi halaktól a sült kacsáig.

El Fuerte Elég sok pizzát ettem Dél-Amerikában, és messze, de messze ez volt a legjobb. Az osztrák tulaj sokáig élt Olaszországban, étlap nincs, csak amilyen feltét van aznap, de ez az a színvonal, ami Európában is tömegeket vonzana.

Plaza Santo Domingo Ezen a kis téren lehet esténként a legolcsóbban enni Mompoxban. Kitelepül egy rakás lacikonyha, aztán hajrá.

Csónakázás Az egyetlen program Mompox körül, és nem is érdektelen megnézni, milyen meglepően sok madár és iguana él olyan állóvizek mellett, amelyekbe a környéken mindenki beleszórja a szemetet.

TURBO

Residencias Florida A tulaj segítőkész, de ez nem ellensúlyozza a kegyetlenül levegőtlen és lepukkant szobákat. Kell ennél jobbnak lennie Turbóban, és valószínűleg azért sem kérnek sokkal több pénzt.

Hajó alakú izé Turbóba csak és kizárólag a Capurganába tartó motorcsónakért érkezik az ember, és indulás előtt ebben a bizarr épületben normális reggelit lehet kapni.

Pollo Árabe Meglepne, ha Turbóban nagy gasztronómiai örömökbe lehetne belefutni, úgyhogy maradjunk csak ennél a sült csirkésnél.

CAPURGANÁ ÉS KÖRNYÉKE

Luz de Oriente Ha sikerül megkaparintani a kis kikötőben az egyik tengerre néző szobát, ennél jobb és jutányosabb hely nincs Capurganában. És egész jól is főznek.

Focipálya melletti hely Sajnos a neve elveszett, pedig tisztességes halakat adnak, és olcsóbban, mint a kikötői helyeken.

Restaurante El Muelle Ha az ember átugrik Sapzurróba, muszáj lesz ennie valahol a visszafelé tartó csónak indulása előtt, és ez a hely közvetlenül a mólóval szemben normálisan készíti el az aznapi fogást. De győződjünk meg arról, hogy mi a friss, különben dobozos rákot adnak.

La Miel Ez a falu ugyan már Panamában van, de pont ezért is szórakoztató Sapzurróból átsétálni a kegyetlen állapotban lévő ösvényen. A strand annyira már nem nagy szám.

Sapzurro Capurganánál jóval kisebb és csendesebb település, ahol aztán végképp nem történik semmi. Egy kirándulást azért megér.

Címkék: kolumbia bédekker

süti beállítások módosítása