PANAMERICANA

Mert mindannyiunknak jár másfél év oligarcháskodás.

gmail:
panamericanablog


Egy korábbi út:
Khívától keletre

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

BÉDEKKER: Medellín és környéke

2012.11.27. 07:18 |  Bede Márton

61Prado Guesthouse A városközponthoz közel lévő, viszont az étterem- és szórakozónegyed El Pobladotól kicsit távol eső szálláshely. Nincs vele különösebb gond, de egészen biztos, hogy van ennél jobb is Medellínben.

The Wandering Paisa A Carrera 70 szórakozónegyedétől egy köpésre lévő, nem túl nagy hostel. A hálótermekben nevetségesen kevés a hely, másba nem lehet belekötni.

Al Rojo Vállalható olasz étterem a Parque Llerasban, ahol az étlapon szerepel a Penne Bolognese napolitana szósszal nevű érdekesség is.

Basílica A Parque Lleras Medellín Liszt Ferenc tere, így sehol sem a konyha a lényeg, hanem hogy a teraszról lehessen bámulni a plasztikai sebészek munkáját és a jó kocsikat. Itt normális steakeket adnak köretként, de nem olcsón.

Bistronomía A puccos Pobladóhoz képest kifejezetten olcsó hely, ahol közepesen ügyesen próbálnak utánozni valami mediterrán bisztrót.

Puro Perú Az előételek perui szintűek, a főételek vállalhatatlanok, és az egész nagyon drága. Viszont legalább jó a bepillantás a medellíni felső tízezer életébe. Bár erre azért máshol is van lehetőség a városban.

El Tesoro Mall Bevásárlóközpontot ritkán szokás látnivalóként ajánlani, de ez két okból is érdekes. Egyrészt mert ez a helyi Rózsadomb Center, annak megfelelő közönséggel, másfelől pedig kevés jobb fekvésű pláza lehet a világban, innét tökéletes kilátás nyílik egész Medellínre.

Metrocable Arví libegő A kétrészes vonal végén található kis természetvédelmi terület annyira nem érdekes, viszont maga a libegőűt, alatta a szegénynegyedekkel, nagyon is.

Metrocable La Aurora libegő A két medellíni libegő közül ez a rövidebb, viszont talán innét jobb a kilátás, és az alatta lévő gettók is érdekesebbek. Érdemes délután menni, akkor jobbak a fények.

Museo de Antioquia Van itt más is Botero művein kívül, de úgyis mindenki ezekért jön, joggal.

Plaza Minorista Hatalmas, kétszintes élelmiszerpiac. Dél-Amerikához képest meglepően rendezett, viszont ettől még nem kevésbé érdekes.

El Peñol A riói Cukorsüveg alig kisebb mása, amelynek tetejére 740 lépcső vezet fel. A kilátásért megéri felmászni, de magát a sziklát jobban látni egy kicsit távolabbról.

Guatapé Aki az El Peñónhoz jön, úgyis megáll itt is, pedig tényleg teljesen felesleges. Pont, mint Balatonaliga, csak egy 2000 méter magasan lévő víztározó partján.

Címkék: kolumbia bédekker

süti beállítások módosítása