PANAMERICANA

Mert mindannyiunknak jár másfél év oligarcháskodás.

gmail:
panamericanablog


Egy korábbi út:
Khívától keletre

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Érdekes adatok a világról

2013.06.21. 17:23 |  Bede Márton

Tizenkilenc hónap alatt nemcsak a felkeresett országokról egyenként, hanem a világról úgy általában is tanultam néhány roppant érdekes dolgot.  Néhányat ezek közül már Ázsiában sikerült feltárni, de most itt az újabb csomag:

- Hogy a világ mennyire szerencsés pontjára érkeztünk, egyszerűen meg lehet állapítani, amint kilépünk a repülőtérről. Amennyiben a kinti taxisor álló motorral várakozik, és csak akkor gördül előrébb, ha utas érkezik, az első világban vagyunk. Amennyiben a taxisorban minden kocsinak folyamatosan jár  a motorja, a második világban vagyunk. A harmadik világ pedig arról ismerhető fel, hogy ott áll a kocsisor, ha pedig jön egy vendég, csak az őt felvevő autó sofőrje indítja be a motort, a többiek kézzel eggyel előrébb tolják járművüket a sorban.
- Nem csak a magyarok szeretnek hétvégén kora reggel flexelni.
- Amint a szokatlantól eltérű formájú sziklát lát, a világ összes népe megvadul, és elkezdi ezekbe  a legnevetségesebb formákat belelátni. Ennek részben turizmus-élénkítő célja van, hiszen egy furcsa formájú követ nehezebb eladni, mint az "indián arc", a "hét szerzetes" és a "Fidel Castro" nevű formációkat (mind létező példa). De nekem most már az az érzésem, hogy sok ember ezeket annyira szeretné látni, hogy a végén azt hiszik, tényleg látják.
- Egy átlagos pickup platójára 22 felnőtt és 2 csecsemő fér el úgy, hogy senkinek ne kelljen senkit a nyakába vennie, és senki ne lógjon nagyon túl a gépjármű peremén.
- Ha egy Afrikán kívüli vidék gasztronómiájára azt mondják, hogy afrikaias jellegű, az azt jelenti, hogy az egyes fogások nem rossz ízűek, viszont mindegyik külseje enyhén hányásszerű.
- A világon a legnépszerűbb vízesés-név a Menyasszony Fátyla.
- Malária és bűnözés mindig csak a szomszéd faluban van.
- A világon a legnépszerűbb fodrászatnév a Nancy.
- Minden határátkelőhöz fuvarozó személyszállító kisiparosnak van egy unokatestvére a határ túloldalán, akit őszintén tud ajánlani, hiszen hozzá hasonlóan becsületes ember.
- Nemzetközinek akkor lehet nevezni egy repülőteret, ha ott legalább egy, unatkozó kelet-európai kurva üldögél.
- A hirtelen meggazdagodó népek Brazíliál Kínáig csúnya cipőket hordanak.
- Az emberiségnek kellett, hogy legyen egy rossz szintetizátoron hamisan játszó őse. Semmi más nem magyarázhatja, hogy Suriname dzsungelétől Tádzsikisztán hegyvidékéig mindenhol ez a kedvenc hangzás.
- A világ összes Legfelsőbb Bírósága előtt áll egy barom mindenféle transzparensekkel, és naphosszat ordibál vélt vagy valós sérelmeiről.
- Isten háta mögötti országokban sokkal egyszerűbb közúton határt átlépni, mert ott van lehetőség emberi hang megütésére, szemben a repterekre rakott, hatalmaskodó és stréber határőrökkel.
- A világon mindenhol van Volános Kurva, azaz a távolsági busz sofőrje mellett ülő-álló, azzal az út egész hossza alatt flörtölő, ocsmány leány.
- Öt éve még mindenki röhögött a kínai autókon, különös tekintettel a BYD nevű BMW-hamisítványra, ma viszont már csak a világ leggazdagabb országaiban nem elfogadottak társadalmilag ezek a járművek.
- A kelet-európai turistát nagyon-nagyon messziről ki lehet szúrni bárhol. Az öltözék és a balsors tépte történelmet tükröző arckifejezés szinte mindegyiket egyből elárulja.
- Kevés hang okoz nagyobb boldogságot, mint amikor egy idegen országban a bankautomata számolni kezdi a kért pénzt.
- A világon bárhol van szükség egy erdei ösvény lépcsősítésére, a kivitelezők garantáltan olyan távolságba rakják a fokokat, hogy azokon csak irtózatosan kényelmetlenül lehessen szökdécselni.
- Akkor tudod, hogy a nyugati turizmus által még teljesen érintetlen területen jársz, ha a faluban nagy nehezen felhajtott, magát idegenvezetőnek kiadó férfi vígan dobálja el az üres kólásüveget a nemzeti parkban.
- A magyar beszéd azzal először találkozó idegenek számára veszekedésként hangzik.
- Két szám van a világon, ami 25 év alatt csak egyre népszerűbb lett: Elton Johntól a Sacrifice és Chris DeBurgh-től a Lady in Red.
- Tetszőleges nemzetiségű férfitársaságba a világon mindenhol a legegyszerűbben szaftos disznóviccel lehet bekerülni.
- A világ összes katonai objektuma körül nemzeti színre festett légvédelmi ágyúk vannak díszként.
- Harmadik világnak azt nevezzük, ahol a közértben a vásárlás után adott nejlonzacskó olyan gyatra minőségű, hogy nem alkalmas a vásárolt termékek hazaszállítására.

Címkék: érdekes adatok utazás után

süti beállítások módosítása