PANAMERICANA

Mert mindannyiunknak jár másfél év oligarcháskodás.

gmail:
panamericanablog


Egy korábbi út:
Khívától keletre

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

BÉDEKKER: Mexikó

2013.04.29. 10:28 |  Bede Márton

LAGUNA MIRAMAR ÉS KÖRNYÉKE

Cabañas Aki későn érkezik Emiliano Zapatába, és már nem tud aznap elgyalogolni a tóhoz, mindenképpen itt aludjon. Mondjuk máshol nem is nagyon lehet. A körülményekhez képest ezek a bungalók luxusszinten vannak.

Comedor A neve nem maradt fenn, talán nincs is, de ez a tévével is ellátott helyiség az egyetlen vendéglátóhely Emiliano Zapatában.

Laguna Miramar Ahhoz képest, hogy milyen a híre, nekem a Laguna Miramar nem tűnt akkora számnak. Valóban szép kis tó, de ilyen azért sok lehet Mexikóban. Aki Chiapasban jár, annak egy estét megéri itt töltenie, de nekem többre nem volt igényem.

PALENQUE ÉS KÖRNYÉKE

Hotel La Croix Jó, viszont pofátlanul drága hotel, ami helyett érdemes mást keresni.

Főtéri taqueríák A legszórakoztatóbb, legolcsóbb, és egész jó vacsoramegoldás Palenquében a főtér szélén lévő gyorséttermek valamelyike.

Las Tinajas Nekem annyira nem tűnt jó étteremnek, de kétségtelenül tele volt mexikói családokkal, és én nem fogok mexikói családokkal vitatkozni.

Bonampak A kis maja romvárosban van egy hatalmas sztélé és egy freskókkal teli épület, és mindkettő olyan egyedülálló klasszisa a műfajnak, hogy Bonampak egyszerűen kihagyhatatlan.

Palenque Az egyik legjobb állapotban megmaradt maja város, felkeresése nagyjából annyira kötelező, mint az egyiptomi piramisoké. Érdemes nyitásra menni, a csoportok előtt.

Yaxchilán Annyira nem nagy szám, mint Bonampak, de általában mindkettőt belerakják ugyanabba az egynapos túrába. És végül is senkinek sem lesz attól baja, ha megnéz egy maja romvárost, közepén egy hatalmas, düledező, a dzsungel által félig megevett lépcsősorral.

PLAYA DEL CARMEN

Hotel Colorado Lehangoló hely, tessék másikat keresni.

Billy The Kid Nagyon olcsó, nagyon helyi de teljesen jó taquería a főutca undorító turistaforgatagától alig pár sarokra.

El Fogón Aki itt nem sírja el magát a csodálatos tacóktól, írjon levelet. Komolyan mondom, állom a számlát.

Scuba 10 Playa del Carmen környékén a legjobb program az édesvízű cenotékban búvárkodás, és ez a kis búvárbolt jól szervez, kis csoportjaik vannak, és a felszerelésük is jó.

SAN CRISTÓBAL DE LAS CASAS ÉS KÖRNYÉKE

Hotel Antigua A hotel, amivel a ridegségén kívül nem volt semmi baj, de fogadjunk, hogy van harminc jobb San Cristóbalban.

El Caldero Nagyon jó étterem, ahol a San Cristóbal-i klímához tökéletesen passzolóan csak nagy tál mexikói leveseket lehet enni.

Pizzeria Napoli Pont a pizza annyira nem jó, de ezen kívül az olasz tulaj tudja, mit csinál, és az ízek tényleg európaiak.

Café Natura Nagyon jó reggelik a San Cristóbal-i sétálóutca egyik sarkán.

Centro de Desarrollo de la Medicina Maya A maja szülést bemutató videó viszonylag érdekes, de ezen a viaszbábokkal telerakott "múzeumon" tényleg inkább csak röhögni lehet, annyira szánalmas.

Na Bolom A chiapasi indiánokról összerakott gyűjtemény jó, a róluk a 20. század elején készített fényképek pedig nagyon jók.

San Juan Chamula Tele van turistákkal, de a templom, ahol szabadon keverednek a keresztény és maja tradíciók, így is elsöprő élmény tud lenni. És a piac sem rossz körülötte.

Címkék: mexikó bédekker

süti beállítások módosítása