PANAMERICANA

Mert mindannyiunknak jár másfél év oligarcháskodás.

gmail:
panamericanablog


Egy korábbi út:
Khívától keletre

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

BÉDEKKER: Kelet-Guatemala

2013.04.23. 16:53 |  Bede Márton

COBÁN

Casa Luna Cobánban nincs sok szálláslehetőség, és egyébként sem akar senki sokáig itt maradni. Arra a kis időre ez a hostel teljesen jó lesz.

Casa D'Acuna Elég drága, elég lassú, viszont tényleg jó és hangulatos étterem. Azon lehet vitatkozni, hogy Cobánban szabad-e ennyi pénzt kiadni étkezésért.

Xkape Koba'n Elvileg itt a csilis csokinak és egyéb ősi maja különlegességeknek kellene lenniük a nagy számnak, de maradjunk csak abban, hogy ez egy normális, európaias kávézó és reggelizőhely.

Kálvária Cobán egyetlen nevezetességét kellemetlen lehúzni, de az a helyzet, hogy még ez a tíz perces séta is teljesen felesleges.

FLORES ÉS KÖRNYÉKE

Casa Amelia Nem a legolcsóbb hely Floresben, viszont cserébe jó, ami itt nem tűnt általános jelenségnek.

Casa de Lacondón A számtalan olcsó hotel egyike, aminél egészen biztosan van itt jobb, ha valakinek van ideje mindent körbejárni és -szaglászni.

Café Arqueológico Yaxha Ősi maja ételekkel reklámozzák magukat, amiből valószínűleg egy büdös szó nem igaz, viszont Floreshez képest egész jó a konyha.

Cool Beans Ez a leggringóbb hely Floresben, de semmi extrát nem tud, így lehet menni nyugodtan valami helyibb helyre.

La Villa del Chef Annyira nem jó itt a konyha, hogy kompenzálja a terasz előtt álló fát, amiről naplementekor madarak ezrei szarnak az érkező vendégekre.

Tikal Machu Picchu mellett Amerika leghíresebb és talán leglátványosabb prekolumbán romvárosa. Egy maja piramis tetejéről nézni a dzsungelt életre szóló élmény. Kora hajnalban még egy lélek nincs itt, akkor érdemes menni.

Yaxha Tikallal nem versenyezhet, de ettől még ez a maja romváros is lenyűgöző. Nagyságrendekkel kevesebb itt a turista, de itt is van megmászható piramis bőven.

LIVINGSTON ÉS KÖRNYÉKE

Casa Rosada A szobák és a közös részek teljesen jók, és az étellel sincs gond, csak vacsorázni érdemes máshol, mert ennyi pénzért valami jobbnak kellene járnia.

Finca Tatín Minden bizonnyal Guatemala egyik legjobb szállása, az ideális hely két-három nap semmittevéshez vagy kajakozáshoz és folyóba ugráláshoz a Río Dulcén.

Buga Mama A tengerparti elhelyezkedés rendben van, és tulajdonképpen a konyha sem rossz, de a színvonalhoz képest azért drága.

SEMUC CHAMPEY

Utopia Lanquín szinte összes olcsóhelyének nagyon rossz híre van, ez viszont tényleg jó hely. A folyópart szép, a szobák rendben vannak, és a vegetariánus konyha is csak minden második alkalommal okoz gyomorrontást.

Semuc Champey Volt erről egy teljes bejegyzés. Az útikönyvek nem hazudnak, tényleg nagy szám. Mindenképpen érdemes felmászni a medencék feletti kilátóig, és a közeéi barlangtúra is nagy élmény.

Címkék: guatemala bédekker

süti beállítások módosítása