PANAMERICANA

Mert mindannyiunknak jár másfél év oligarcháskodás.

gmail:
panamericanablog


Egy korábbi út:
Khívától keletre

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

BÉDEKKER: Dominikai Közösség

2012.10.07. 02:35 |  Bede Márton

Hibiscus Valley Inn Roseau-n kívül nagyon kevés olcsó szálláshely van Dominikán. Az étkezések itt is drágák, de összességében még mindig megéri itt aludni egy-két estét.

Ma Bass Central Guesthouse Minden bizonnyal a legjobb választás Roseau-ban, gondoskodó karib öregasszony tulajjal és egy rakás különböző árfekvésű szobával.

Guiyave Teljesen jó és nagyon karibi étterem, a lenti részen délben olcsó ebédmenüvel.

Wen's Nem olyan olcsó, mint amit egy lepukkant bódétól vár az ember, de itt ettem életem legpuhább polipját.

Boiling Lake A leghíresebb és egyben egyik legnehezebb túra Dominikán, hat óra gyaloglás egy centi sík terep nélkül. Megcsinálható vezető nélkül, de egyedül óriási baromság nekiindulni, mert jó eséllyel senki más nem lesz aznap az ösvényen.

Botanikus kert Lehet, hogy érdekes, amikor a papagájok nincsenek elkerítve a párzási időszakban.

Emerald Pool Ne higyjünk az útikönyveknek, szezonon kívül a nap bármelyik szakaszában lehet olyan szerencsénk, hogy tök egyedül ülhetünk a vízesés alatti békés, tényleg zöld tavacskában.

Portsmouth Dominika második legnagyobb települése mérsékelten érdekes, bár az itt tanuló amerikai diákokat nézni szórakoztató.

Scott's Head Hangulatos halászfalu a sziget délnyugati csücskében. A földnyelv jobb oldalán érdemes sznorkelezni, a domb túloldalán pedig jó strand van.

Segment 2 A legkirályabb persze a Waitukubuli National Trail mind a 14 szakaszának teljesítése, de aki csak bele akar kóstolni, az jól választ a 2. szakasszal, ami Dominika sok arcát megmutatja. Az eleje a legkeményebb, Soufriere-től fel a hágóig.

Titou Gorge A Boiling Lake-hez vezető ösvény elején található, sportszerű módon csak a túra teljesítése után bevállalható kis szurdok. Amiben egy folyó folyik, és felúszni rajta a vízesésig egészen varázslatos élmény.

Címkék: bédekker karib-szigetek dominikai közösség

süti beállítások módosítása