PANAMERICANA

Mert mindannyiunknak jár másfél év oligarcháskodás.

gmail:
panamericanablog


Egy korábbi út:
Khívától keletre

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

BÉDEKKER: Észak-Chile

2012.01.31. 19:41 |  Bede Márton

LA SERENA ÉS KÖRNYÉKE

Hostal Ají Verde Ahhoz képest, hogy egyáltalán nem olyan nagy hostel, tele van közös helyiségekkel, és magukkal a szobákkal sincs semmi baj.

D'Andres Nem értem, hogy ajánlhattak nekem egy olyan éttermet, ahol a melegszendvics a specialitás, és még azt sem lehet megenni nyugodtan, annyi a koldus és a kóbor kutya.

La Recova A santiagói Mercado Centralhoz hasonló piac, amelynek emeleti részén egymás mellett van vagy nyolc tök egyforma hal- és herkentyűétterem. Mindegyikben nem ettem, de amelyikben igen, az nagyon jó volt.

Közstrand A hullámok jó nagyok, de ez nem kompenzálja a szemetet, a cigicsikkeket, a tömeget és a viháncoló chilei gettótinédzsereket.

Las Tacas Luxuslakópark luxusstranddal, nem is olyan messze La Serenától. Még ingyen napernyők is vannak a nagyon tiszta óceánon, kulturált fürdővendégeken és jó drága büféken kívül.

Mamalluca Ezen a környéken vannak a világ legjobb csillagvizsgálói, és még egy ilyen egyszerű, a pórnép előtt is nyitott obszervatóriumból is olyan dolgokat lehet látni, mint sehonnét máshol. Csak ne teliholdkor menjünk.

IQUIQUE ÉS KÖRNYÉKE

Backpackers Hostel Szemben másokkal, az én szobámban legalább nem haldoklott senki, de valahogy így sem tetszett az egész. Túl nagy, és a személyzet túl sok köcsög haverja lebzsel bent folyamatosan.

Antojos Érthetetlen módon sok helyen ajánlott étterem, ahol nem nagyon tudnak főzni, és alig van valami az étlapon.

Asador Majdnem argentin szintű marhahúsok. Csak majdnem, de azért Chilében ezt is tudni kell értékelni. Még úgy is, hogy elég drága hely.

Mercado Minden tengarparti chilei városban ugyanolyan lehet a piac, tele vagy tucatnyi halétteremmel. Egy rossz szavam nem lehet a mélytányérnyi, korianderes tengeri sünre.

Belváros Az hagyján, hogy Iquique világváros volt a 20. század elején, amikor a nitrátból itt paloták épültek, de a főtér és a főutca ma is rendben van tartva. Száp színesek a házak, a járda pedig fából van.

Humberstone Volt erről egy hosszabb bejegyzés, úgyhogy csak ismételni tudom magam: a legépebben megmaradt egykori salétromváros és -gyár nagy élmény.

Zofri Aki nem akar olcsó kölnit vagy valami kütyüt venni, annak teljesen felesleges ellátogatnia az iquqiuei duty freebe.

SAN PEDRO DE ATACAMA ÉS KÖRNYÉKE

Hostal Rural Közel van a központhoz, viszont drága. A szobákban nincs nagyon levegő, viszont jók kint a függőágyak. A személyzet kedves, de megbízhatatlan. Félek, más hostel sem jobb San Pedróban, úgyhogy maradjunk ennél.

Adobe A hely, ahol ugyanazt a jellegtelen ételt lehet kapni, mint San Pedro főutcáján bárhol, csak itt érezhetően drágábban.

Estaka Érthetetlen: egy hely a turistagettőban, ahol nemcsak a felesleges belsőépítészeti megoldásokkal foglalkoztak, hanem egy főzni képes szakácsot is alkalmaztak.

Tchuitchi Nagyon olcsó grillcsirke, helyi közönséggel, és minden este a legsúlyosabb chilei szappanoperákkal. Kiváló a hangulat.

Chuquicamata A világ legnagyobb lyuka, amiről írtam részletesebben is. Csak annyit tennék hozzá, hogy szóló utazók megtehetik, hogy foglalás nélkül beállítsanak látogatási időben, mert úgyis lesz hely, több embernek viszont kötelező előre foglalni.

El Tatio Gejzíreknek adják el ezeket, de inkább csak gőzt köpnek, nem vizet. Aki eljött San Pedróba, úgysem fogja ezeket kihagyni, úgyhogy inkább meg sem próbálok senkit lebeszélni.

Laguna Chaxsa Sómező közepén ácsorgó flamingók. Ez így annyira nem hangzik izgalmasnak, pedig az.

Laguna Miscanti Kifejezetten látványos tengerszem 4000 méter felett. Van mellette egy kisebb, valamivel kevésbé érdekes tó is, de a madárvilág és a vikunyák mindkettő körül rendben vannak.

Machuca A világ legturistásabb falva. Mindenképpen kerüljük el, bár tulajdonképpen lehet röhögni az egész cirkuszon.

Címkék: chile bédekker

süti beállítások módosítása