PANAMERICANA

Mert mindannyiunknak jár másfél év oligarcháskodás.

gmail:
panamericanablog


Egy korábbi út:
Khívától keletre

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

BÉDEKKER: Közép-Argentína

2011.12.01. 15:24 |  Bede Márton

BARILOCHE ÉS KÖRNYÉKE

Hostal 41 Below Jó hostel jó helyen, szórakoztató, és a focihoz is értő személyzettel. Szocializálódás szempontjából mindig jó, ha van egy nagy, közös nappali, és itt van.

El Boliche de Alberto Parrilla A mindenki által ajánlott parrilla tényleg nagyon jó, különös tekintettel a vacíóra. Nem olcsó, de Barilochéban semmi sem az.

El Boliche de Alberto Pastas Ugyanannak a láncnak a pastás helye, ám sajnos itt is csak olyan minden, mint minden argentin olasz étteremben. Az adag hatalmas, viszont semmi íze nincs. A lasagna egyharmadától már tele voltam.

Días de Zapata Elvileg mexikói étterem, valójában a burritójuk egy empanada. A csípős szószért könyörögni kell, és még rohadt drága is az egész.

Circuito Chico A Bariloche melletti tájat a legegyszerűbben erről a körútról látni, és a legjobb bringával körbemenni. Közepes fittséggel is teljesíthető, és pont kellemesen megerőltető.

Punto Panorámico A Circuito Chicót érdemes az óramutató járásával ellentétesen teljesíteni, hogy közvetlenül a vége előtt, amikor már fogy az erő, meg lehessen inni pár sört ennél az elvehetetlen panorámájú bárnál.

Villa Tacul A legjobb megálló a Circuito Chicón, két kilométerre a főúttól.  Kis öböl nagy fákkal, jéghideg vízzel és kevés turistával.

Cascada Los Alerces A vízesések egy idő után nagyon unalmasak, de ez megérdemli a letérőt, visszafelé a Ventisquero Negrótól. Nagyon kék a víz.

Ventisquero Negro A fekete gleccsert a legparktikusabban és legolcsóbban bérelt autóval éri meg megközelíteni. És jobb délután menni, amikor az olvadásnak köszönhetően többször lehet látni-hallani a lezuhanó jégdarabokat.

PUERTO MADRYN

HI Patagonia A tulajdonos Gastón csak látszólag hatalmas köcsög, valójában csak jó tanácsokat adott, és nem is nagyon lehet az árai alá menni. A közös hússütésre viszont felesleges befizetni.

La Casa de Tounens Halál kedves, kicsit bénácska francia csávó által üzemeltetett hostel közvetlenül a buszpályaudvar mellett. Talán ez a jobb a két hostel közül.

Cantina El Nautico Normális és korrekt árú ebédmenü, tele van argentinokkal, mi kell még?

Patagonia Restobar Mindenki szerint ez a legjobb étterem Puerto Madrynban, és ahogy az ilyen helyeken Argentínában megszokott, itt sem fűzni Van cserébe borzalmas belsőépítészet és világítás, valamint a nyolcvanas évek metálja, jó hangosan.

PENÍNSULA VALDÉS ÉS KÖRNYÉKE

Caleta Valdés Vannak pingvinek, oroszlánfókák és elefántfókák is, de a környék mércéjével mérve egyikből sincs túl sok, ráadásul nem is lehet nagyon közel menni.

Isla Escondida Ide kevés turista jut el, így különösen szórakoztató tök egyedül bóklászni a parton döglődő elefántkák közt, és találgatni, hogy milyen közel lehet menni hozzájuk sérülés nélkül.

Puerto Pirámides Nem olcsó, de az innét induló, bálnaleső túráknál nem sok nagyobb élmény lehet Dél-Amerikában. A naplementekor induló túra még drágább, viszont kevesebb hajó van kint, több ideig lehet a bálnákkal lenni, és lehet látni a naplementében integető bálnafarkat.

Puerto Rawson Ez a Commerson-delfinekre specializálódó hajótúrák kikötője. Ez sem olcsó, de ismét csak megéri.

Punta Cantor Elég sok elefántfóka heverészik lent a parton, viszont nem lehet hozzájuk elég közel menni. Jobb az Isla Escondida.

Punta Tombo Néhány százezer pingvinnel nem lehet tévedni. Az Antarktiszon kívül sehol sincs ennyi belőlük és nagyon közel lehet hozzájuk menni.

Címkék: argentina bédekker

süti beállítások módosítása