PANAMERICANA

Mert mindannyiunknak jár másfél év oligarcháskodás.

gmail:
panamericanablog


Egy korábbi út:
Khívától keletre

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

BÉDEKKER: Patagónia és Tűzföld

2011.12.14. 04:19 |  Bede Márton

EL CALAFATE ÉS KÖRNYÉKE

Hostel International Point Ennél furább hostel nincs. Egykor olcsóbb hotel lehetett, amin csak annyit változtattak, hogy a kétágyas szobákba beraktak még pár ágyat. A tulajdonos famíliába beházasodott egy alabamai néger, aki Patagóniában is olyan angolt beszél, hogy az még a Wire-ba is sok lett volna. Amúgy jó hely, és remek a kilátás a tóra.

Lechuza Megdöbbentő élmény Argentínában: a konyhán dolgozik valaki, aki tud főzni. Tuti bevándorló. Cserébe viszont nem nagyok az adagok, úgyhogy ide ne egész napos túrázás után menjünk, hanem ha a szokásosnál jobbat akarunk enni.

Rick's Parrilla, ahol egy fix összegért addig hozzák a húst az asztalhoz, amíg a kedves vendég holtan nem fordul le a székéről. A marha nem nagy szám, a bárány viszont nagyon jó, érdemes arra koncentrálni.

Perito Moreno El Calafatéba úgyis mindenki ezért a gleccserért jön, nagyon nincs mit elemezni rajta. Esetleg annyit, hogy a hajóút kisebb szám, mint a  jéggel szembeni ösvényeken mászkálni.

EL CHALTÉN ÉS KÖRNYÉKE

Hostal Rancho Grande Lehet, hogy nem minden szoba olyan tragikus, mint a fenti folyosón jobbra az első, viszont ezt a hostelt éreztem három hónap alatt a legkevésbé biztonságosnak. Túl nagy, az sétál be, aki akar, és még a nappali megőrzésre otthagyott hátizsákok szobáját sem zárják. Viszont nagyon jó bife de chorizót adnak, így enni megéri itt.

Como Vaca Mivel El Chaltén nagyon kis hely és szinte mindenki turista, elfogadható minőségű parrillának gondoltam, amíg nem ettem egy darab marhát a Rancho Grandében.

La Nieve Kávézó, reggeliző és pékség egy fedél alatt. Túrázás előtt itt érdemes benyomni 4-5 empanadát, és megvenni a kenyeret a nap közbeni szendvicsekhez.

Laguna Torre A második legnépszerűbb túra, ami itt azt jelenti, hogy negyede annyian sincsenek, mint a Laguna de Los Tres felé. Könnyebb is egy fokkal, és pont ugyanannyi valószínűsége van nem látni semmit  a híres hegyekből, mint a másik útról.

Laguna de Los Tres A legnépszerúbb túra El Chaltén környékén, a legtávolábbi pontjáról csodálatos kilátással a Fitz Royra. Ideális esetben. Ami itt nagyon ritkán van. Csak az út eleje, és főleg a vége nehéz, középen kényelmes séta.

USHUAIA ÉS KÖRNYÉKE

Hostal Cruz del Sur Mindkétszer kavartak a foglalásommal, és ők a legfőbb gyanúsítottak egy nadrágom mosatás közben eltűnésében. Bár ez utóbbit nem szeretném másra kenni, hülye, aki nem ellenőriz. De olyan nagyon egyébként sem jó hely.

Bely Pont ugyanolyan rossz pizzeria, mint az összes többi, amit az argentinok lelkesen ajánlanak az országukban. Aki szereti a vastag tésztát csak sajttal, ki ne hagyja.

Moustacchio A fene se gondolná, hogy a világ végén van egy argentin mércével is elképesztő minőségű parrilla. Mind a patagóniai bárány, mind a különböző marhadarabok olyan jók, hogy sírni kell. És még nem is olyan drága. Nem csoda, hogy vasárnap délben tele van helyi családokkal.

Tante Sara Nem csak turisták körében nagyon népszerű söröző-kávézó-bisztró-étterem. A helyi csapolt sör annyira azért nem jó, minden egyéb viszont igen.

Tia Elvira Minden útikönyv által melegen ajánlott, turistákkal teli, pofátlanul túlárazott, nagyon gyenge konyhájú halétterem.

Chicho's Korrekt halétterem, a főutcán terpeszkedőknél valamivel visszafogottabb árakkal, semmi flanccal.

Museo Yámana Csak három szoba az egész, de így is nagyon érdekes bepillantást ad a világtörténelem egyik legtöketlenebb népe, a tűzföldi indiánok életébe.

Parque Nacional Tierra del Fuego Nemcsak azért érdekes, mert itt van a Panamericana leges-legvége, hanem mert a kies tengerparttól a lápos tajgán és a zöld mezőkön át a vad erdőkig minden van, ráadásul egészen kis területen. A betelepített, azóta mindent ellepő hódok látványos pusztítása és hatalmas gátjai jelentik a bónuszt.

Címkék: argentina bédekker

süti beállítások módosítása