PANAMERICANA

Mert mindannyiunknak jár másfél év oligarcháskodás.

gmail:
panamericanablog


Egy korábbi út:
Khívától keletre

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

BÉDEKKER: Észak-Paraguay

2011.10.18. 08:03 |  Bede Márton

BAHÍA NEGRA ÉS KÖRNYÉKE

Hombre y Naturaleza Bahía Negra három szálláshelye közül a legdrágább, és valószínűleg a legjobb. 12 dollárt nem ér meg, de ennyit kértek, és nincs nagyon más választás. Számtalan idegesítő kutya, viszont a szobák szúnyogmentesek, és a családfő segítőkész.

Tres Gigantes Ahhoz képest, hogy az isten háta mögött van, teljesen jó szálláshely, ahol állítólag a kaja is jó néha, de nekünk ezzel nem volt szerencsénk. A nyugalom és a madarak garantáltak, közepes szerencsével bele lehet futni valami nagyobb emlősbe, nagyon naggyal pedig akár jaguárba is.

Casa Silva A kikötővel szemben található bolt, ahol főznek is az úri közönségnek. Általában rossz sült empanada van, de néha szolgálnak még rosszabb rántott hússal is.

Hamburguesería Rosi Három asztal egy családi ház kertjében, ahol egy prostituáltként öltöző háziasszony szolgál fel vacak hamburgereket. Mégis itt főznek a legjobban Bahía Negrában.

Röplabda Az egyetlen értelmes esti programlehetőség a helyi tinédzserek napi rendszeres röplabdameccsének megtekintése minden napnyugtakor, közvetlenül a kikötő mellett. Megdöbbentően jók, senkinek ne jusson eszébe beállni.

CONCEPCIÓN ÉS KÖRNYÉKE

Hotel Center Ocsmány, undorító, barátságtalan, büdös hotel Concepción közepén. Állítólag van a városban egy hasonlóan gusztustalan szálláshely sokkal több pénzért, de egyszerűen nem létezik, hogy egy hetvenezres városban ne létezzen ennél jobb megoldás.

El Roble Született róla egy komplett bejegyzés is, és tényleg ez Paraguay leglazább helye, ahol simán el lehet tölteni akár egy hetet is. A házigazda Peter mindent tud Paraguayról és mindent meg tud szervezni, felesége, Andresa pedig remek német-paraguayi konyhát visz.

Ysapy Érthetetlen, hogy tudja egy concepcióni pizzeria tökéletesen reprodukálni a Pizza Hut fogásait, de itt valahogy mégis megoldják. Egy kisebb darabbal és egy nagyobb sörrel kint ücsörögni a járdán minden bizonnyal a legjobb vacsoraopció itt.

Hajóút A Concepción-Bahía Negra hajóútról is született egy komplett bejegyzés. A klasszikus mondás, hogy maga az út a lényeg, nem az úticél, itt fokozottan igaz. Érdemes kabint foglalni, aztán három napon át élvezni a kikötők és a hajó életét.

FILADELFIA

Hotel Florida A mennonita közösség által, németes precizitással működtetett hotel, különböző szobákkal különböző árkategóriákban. Az olcsóbbak is tiszták. A reggeli nagyon bőséges, az étterem pedig elfogadhatóan főz, bár a bélszínjük nincs argentin szinten.

Szupermarket A mennonita téesz által működtetett szupermarket a legjobb hely ennek a bizarr településnek a befogadására. Indián kisgyerekek, német nyelvű feliratok, rendes Haribo-választék.

Múzeum Fél óra elég rá, de a mennonita közösség dicső paraguayi történetét bemutató fotók tényleg érdekesek, és nem csak azért, mert mindig szórakoztató öltönyben mezőgazdálkodó embereket nézegetni.

Címkék: paraguay bédekker

süti beállítások módosítása