PANAMERICANA

Mert mindannyiunknak jár másfél év oligarcháskodás.

gmail:
panamericanablog


Egy korábbi út:
Khívától keletre

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

BÉDEKKER: Ecuadori Andok

2012.06.04. 06:24 |  Bede Márton

CUENCA

Hostal Hogar Cuencano Lehet, hogy más feje fölött nem építenek fürdőszobát, de akkor is biztos, hogy van ennél jobb hostel Cuencában.

Cafe Eucalyptus Ha egy hely arra játszik, hogy csak külföldiek menjenek be, akkor legalább adjanak olyan kaját is, ami megfelel a külföldi igényeknek.

Coffee Tree Nem a kiszolgálás az erősségük, viszont tényleg teljesen európai reggeliket adnak, természetesen jó drágán.

Moliendo Café A tökéletes kolumbiai étterem, ahol bármely fogás ékesen bizonyítja, hogy milyen unalmas a kolumbiai konyha.

El Pedregal Azteca Meglepően jó mexikói étterem.

Belváros Aki Cuencába megy, az úgyis a belvárosért megy, így tulajdonképpen felesleges itt azon akadékoskodni, hogy egyáltalán nem olyan nagy szám az.

Museo del Banco Central A régészeti rész nevetséges, a néprajzi viszont megéri azt a fél órát, amennyi idő alatt simán végig lehet nézni.

LATACUNGA

Hotel Rosim Tiszta és teljesen korrekt szobák nevetségesen kevés pénzért.

Hostal Tiana Klasszikus hostel, felszerelve a két legklasszikusabb kellékkel, a belső kerttel és az ücsörgésre alkalmas tetőterasszal.

Pizza Buon Giorno Ha valaki mindenképpen pizzát akar enni Latacungában, itt ehetőt kap, de hát miért akarna normális ember pizzát enni Latacungában?

QUILOTOA-KÖR

Cloudforest Hostel A legolcsóbb szállás Chugchilánban, ahol a szobákban lehetne egy fokkal melegebb, de nagy gond nincs, és az ellátás is rendben van.

Quilotoa kráter A szakirodalom nem hazudik, tényleg nagyon látványos tengerszem egy kráter aljában. És érdemes még dél előtt menni, amikor még nem takarnak el mindent a felhők.

Saquisilí A csütörtök reggeli piac van akkora szám, hogy érdemes legyen pont akkor erre járni. A néhány szuvenírárus vonzáskörzetén kívül szinte egyáltalán nincsenek turisták.

SALINAS DE GUARANDA

El Refugio Ez elvileg a legjobb szállás Salinasban, ami ugyan nem látszik a helyen, de aludni lehet benne.

Főtéri terasz Innét a legjobb a kilátás az egész faluban, és a körülményekhez képest teljesen jó reggelit adnak.

Sültcsirkés Salinas többi "éttermében" elég kiszámíthatatlan, hogy van-e éppen bármilyen ennivaló, itt viszont garantált a grillcsirke.

Séta A falu különböző manufaktúráit a legegyszerűbben a főtéri utazási iroda segítségével lehet bejárni.

Barlangok Inkább csak hasadékok egy sziklafalban, viszont odafelé a falu feletti kereszttől szép a kilátás.

BAÑOS ÉS KÖRNYÉKE

Hostal Princesa María A tulajdonos csávó kicsit fárasztó, de ezt bőven feledteti, hogy nagyon olcsón adnak teljesen korrekt szobákat.

Swiss Bistro Miért menne bárki Ecuadorban svájci étterembe? Ezek még otthon sem tudnak főzni.

Casa Hood Nagyon amerikai és nagyon hippi hely, de kérésre raknak a vegetáriánus ételekbe csirkét. Elfogadhatóan főznek, úgyhogy ennyi elég is.

Canyoning Baños körül a világ létező összes extrémsportját ki lehet próbálni. Vízeséseken kötéllel leereszteni például tök jó szórakozás.

Címkék: ecuador bédekker

süti beállítások módosítása