PANAMERICANA

Mert mindannyiunknak jár másfél év oligarcháskodás.

gmail:
panamericanablog


Egy korábbi út:
Khívától keletre

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

BÉDEKKER: Chilei Tóvidék

2012.01.04. 23:15 |  Bede Márton

PUCÓN ÉS KÖRNYÉKE

Hostal El Refugio A falak lehetnének vastagabbak, viszont itt vannak Dél-Amerika legkényelmesebb matracai. A fürdőszobák nem az igaziak, viszont a közös résznek tök jó a hangulata. A holland tulaj és a helyi személyzet egyaránt nagyon jó fej, különös tekintettel Gracie-re, akinél viccesebb recepcióst még soha nem láttam.

Chef Pato Annyi hely van Chilében, ahol jellegtelen ételeket lehet enni. Miért pont ezt lenne kötelező felkeresni?

Il Fiore Pucón annyira puccos hely, hogy Chilében egészen szokatlan módon még főzni is tudnak helyenként. Az Il Fiore a legjobb kereszteződésben van, lehet bámulni a kinti, hideg történéseket, bent pedig íze van az olasz tésztáknak. Csoda, hogy a chilei turisták nem zavarodnak össze.

Caburgua Pucón környékén sok tó van, ám mivel ez az egyik legkönnyebben megközelíthető, ez a leghíresebb. Csúnyának nem csúnya, de a hírneve azért túlzás. És sokat elvesz az élményből, hogy az elektromos motoros csónakokat csak sofőrrel együtt lehet kibérelni.

Ojos del Caburgua Érthetetlen módon sokra tartott vízesés, amit egy chilei turista sem hagyna ki. Az viszont nyugodtan válasszon magának más programot, aki nem csinálja magát össze attól, hogy egy tavacskába három irányból is beleesik egy kis víz.

El Cañi Erről született egy részletes írás is, úgyhogy itt maradjunk csak annyiban, hogy tökéletes kirándulás annak, aki bír nyolc órát gyalogolni. Az első egy óra a legnehezebb, ne hagyjuk magunkat elkedvetleníteni.

Hydrospeed Ez is részletezve volt hosszabban. Egy darab habszivacsba kapaszkodva lebukfencezni a Trancura folyón maradandó élmény.

PUERTO VARAS ÉS KÖRNYÉKE

Casa Margouya Korrekt hotel, ahol a hangulathoz nagyon sokat tesz hozzá az elképesztően homoszexuális argentin recepciós. Rendben van a reggeli is, és ennél lehetetlen jobban bent lenni a központban.

Cafe El Barista Kávézó is, de inkább a konyhája miatt érdemel dicséretet. Még az sem baj, hogy a teraszuk egy benzinkútra nyílik, mert a konyha jó, az ebédmenü pedig Puerto Varas-i mércével nevetségesen olcsó.

Cassis A terasz tökéletes helyen van a tóparti sétányon, és a sokféle szendviccsel sincs semmi gond. Rendben van a fagylaltozó-szekció is.

Las Cascadas A környék tele van vízesésekkel, de ez a jobbak közé tartozik. Talán mert nincs közvetlenül a közelében parkoló, és így nem annyi chilei jut el idáig.

Saltos de Petrohué A környék két vízesése közül a kevésbé érdekes, de ha már úgyis erre jár az ember, akár meg is nézheti. A víz szép türkiz, a vulkán a háttérben pedig mutatós díszlet.

Volcán Osorno Már csak a síközpontig felvetzető szerpentinről nyíló kilátásért is megéri idáig feljönni. A libegő elég drága, és nem is olyan izgalmas a teteje, úgyhogy ez kihagyható.

Címkék: chile bédekker

süti beállítások módosítása