PANAMERICANA

Mert mindannyiunknak jár másfél év oligarcháskodás.

gmail:
panamericanablog


Egy korábbi út:
Khívától keletre

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

BÉDEKKER: Dél-Kolumbia

2012.12.15. 05:41 |  Bede Márton

CALI

Café Tostaky Tisztességes szobáik vannak, de ennél sokkal fontosabb, hogy ez Cali talán egyetlen pontja, ahol nem az a rohadt salsa szólt a kocsma hangszóróiból, hanem Velvet Underground.

Peru Fusion Ön rossz perui konyhát keres Caliban, és nem elégszik meg valami olcsó hellyel? A Peru Fusion tökéletesen kielégíti igényeit.

LETICIA

La Jangada Hospedaje Elég kaotikus, de elfogadható hostel pont a központban. Szerencsére van elég ventillátor az amazóniai klíma ellen.

Tierras Amazonicas A Leticiában megszokottnál egy fokkal jobb konyha, amiért érdemes néhány pesóval többet is fizetni.

Cava Amazonica Jellegzetesen jellegtelen kolumbiai konyha, de legalább evés közben lehet bámulni a központi kereszteződés életét.

Tierras Antioqueñas Jellegzetesen jellegtelen kolumbiai konyha, viszont van egy légkondis helyiségük.

PASTO ÉS KÖRNYÉKE

Hotel San Sebastián Bárcsak minden olcsó dél-amerikai hotel ilyen barátságos, tiszta, kábeltévés, wifis és persze olcsó lenne.

Arepás hely Sajnos a nevét nem sikerült kideríteni, de hogy lehet jobb helyen vacsorázni Pastóban, mint ezen a helyen, ahol furcsán édeskés húst raknak kukoricalepényekre, az biztos.

Caffeto A gazdag emberek kávézója Pastóban, úri közönséggel és nagyon jó reggelivel.

Las Lajas Az internetszerte terjedő képeken valamivel látványosabban néz ki, de Ecuador és Kolumbia közt közlekedve tényleg megéri megállni ennél a szurdokba épített, neogót búcsújáróhelynél.

POPAYÁN

ParkLife Hostel Valószínűleg ez Dél-Amerika legjobb fekvésű hostele, közvetlenül a katedrális mellett a főtéren. Így még a szigetelés teljes hiányát is meg lehet bocsájtani.

Pizzeria Italiano Szokás szerint nevetséges pizza, viszont a tésztaételeiken szerencsére érezni, hogy európai a tulaj.

Sabores del Mar Ahhoz képest, hogy Popayán nem a tengerparton van, a kedves néger nénik itt nagyon korrekt herkentyűs mindenféléket dobnak össze.

La Viña Lonchería Tisztességes darab, tisztességesen elkészített grillhúsok. Argentínában fegyverrel záratnák be, de Kolumbiában tényleg rendben van.

SALENTO ÉS KÖRNYÉKE

The Plantation House Nagyon jó hostel, nagyon jó fej angol tulajjal. A kávéültetvény-túráikat csak ajánlani lehet. Viszont állítólag Salentóban van egy ennél is jobb olcsó szállás.

Brunch Ennél gringóbb hely nem nagyon létezhet Kolumbiában, de nagyon tisztességesen produkálják a minél kevésbé kolumbiai ételeket, így csak ajánlani lehet.

La Eliana A másik gringo hely Salentóban, ahol ugyan a pizza rossz, minden egyebet viszont kellően nyugatian állítanak elő.

Valle de Cocora Az útikönyvek nem túloznak, ez a völgy tényleg még kolumbiai mércével is kiemelkedően szép. Egy nap elég rá, annál több ideig még óriás viaszpálmákat sem lehet bámulni.

SAN AGUSTIN ÉS KÖRNYÉKE

El Maco Nem lenne ez rossz szállás, csak valószínűleg évekkel ezelőtt volt népszerű, viszont már akkor is messze volt a központtól.

Donde Richard Egész Kolumbiában ez volt a legjobb, kolumbiai konyhával próbálkozó étterem. Ami még mindig nem jelent nagyon sokat, de az igyekezetet értékelni kell.

Parque Arqeuológico Aki járt már Peruban, az nem itt fog térdre borulva elámulni az ősi dél-amerikai civilizációk fejlettségén, de nem is árt megnézni Kolumbia legfontosabb régészeti lelőhelyét

Címkék: kolumbia bédekker

süti beállítások módosítása