PANAMERICANA

Mert mindannyiunknak jár másfél év oligarcháskodás.

gmail:
panamericanablog


Egy korábbi út:
Khívától keletre

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

BÉDEKKER: Rio de Janeiro állam

2012.07.24. 06:00 |  Bede Márton

RIO DE JANEIRO

Books Hostel Ha már az ember Rio de Janeiróban van, akkor szálljon meg bulis helyen. És ez az.

Academia da Cachaça Feijoadát enni kötelező program Brazíliában, és itt minden nap adnak. Valamint van vagy 300 féle nádpálinka is.

Botiquim de Gomes A környéken van még tíz ugyanilyen, de ez is egy okés kisvendéglő, brutális adagokkal. Persze brutális, riói árakon.

Lapamaki Ehető szusi, de ennyi pénzt nem ér.

Nova Capela Kifejezetten régi vágású, elegáns, öreg és kövér pincéreket alkalmazó hely. Ami mindig jó jel. Nem olcsó, de a drabális házikoszt meg is éri a pénzét.

Casa do Pontal Naiv népi szobrokkal és bábokkal teli múzeum. Nagyon jó, de akit nem érdekel az ilyesmi eleve, az ne vállalja be a másfél órás utat a városközpontból.

CCBB A Banco do Brasil kultúrközpontja, ezer programmal és folyamatosan cserélődő kiállításokkal.

Corcovado Igen, a Krisztushoz fel kell menni. De előtte lélekben nem árt felkészülni az irtózatos tömegre és a közelharcra a kilátásért.

Cukorsüveg Hiába van ez alacsonyabban, mint a Corcovado, innét jobb a kilátás a városra, és a tömeg sem olyan zavaró.

Lapa Ami itt péntek este folyik, az minden bizonnyal a világ egyik legnagyobb bulija, de erről írtam részletesebben is.

Ipanema A Copacabana talán híresebb, de nekem ez a strand jobban tetszett, és mintha a brazilok körében is népszerűbb lenne már.

Niterói A Niemeyer által tervezett múzeum annyira nem nagy szám, ami pedig benne van, az egyenesen nevetséges, de a panorámáért mégis megéri áthajózni az öböl túloldalára.

ILHA GRANDE

Hostal Holandes Kicsit fel kell gyalogolni a központból, cserébe viszont ez a legnagyobb hostel a faluban, rendben vannak a szobák, és mindig van társaság.

Paes e Cia. Az hagyján, hogy jók a szendvicsek, de ezen a pofátlanul drága szigeten itt kifejezetten olcsón lehet enni.

K'Entre Nos Nyilván nem mindenki követi el azt a hibát, hogy megpróbáljon egyedül megenni egy sajtban úszó, nyolc szeletes pizzát, de a kisebb darabok sem jobbak.

Mineiro akármi Elnézést, nincs meg a név pontosabban, de ennek az az oka, hogy ennél a lyuknál és az előtte az utcán álló asztaloknál lehet minden este hajnalig caipirinházni.

Hajókázás Aki kevés ideig szeret egyébként sem olyan izgalmas strandokon ülni, aztán felkeresni egy pofátlanul drága éttermet, ahol 10000 forint egy főétel, ki ne hagyja.

Lopes Mendes Ahhoz képest, hogy ez a sziget legnépszerűbb strandja, egyáltalán nincs tömeg, és a tájba tényleg nehéz belekötni. A kétórás séta odafelé egyáltalán nem olyan megterhelő, elég csak visszafelé hajózni.

PARATY

Backpackers' House Paraty Nem a világ legjobb hostele, de a reggelijüket négycsillagos szállodák is megirigyelnék, az argentin tulajdonos pedig ellenállhatatlanul jó arc.

Casa Coupe A kaja nem olyan jó, a caipirnha meg drágább, mint fél sarokkal odébb. Nyugodtan ki lehet hagyni.

Istambul Teljesen korrekt döner kebab és hasonló török gyorsételek, ami Latin-Amerikában igazi mennyei ajándék.

Komakilo Ez az utca tele van ugyanolyan kilós éttermekkel, de itt japán származásúak a tulajdonosok, így lehet nevetni a tempurás próbálkozásokon is.

Praça Cana Tisztességesen árazott caipirnhák, normális tapas, és tökéletes elhelyezkedés a főtéren.

Pistache Akárki találta ki a svédasztalos rendszerű fagylaltozót, korszakos zseni volt.

Restaurante Paraty Elég drága, viszont elég jó tengeri herkentyűs hely ott, ahol az óváros kezdődik.

Óváros Európában nem lenne valami nagy szám, de a fehér házaknak és a macskaköves utcáknak itt Dél-Amerikában azért jó hangulata van.

Sao Gonçalvo Vannak ennél népszerűbb strandok is a környéken, viszont itt cserébe még hét végén sincs tömeg. Ha délután feltűnnek az osztrigaárusok, kötelező tőlük vásárolni, hogy tökéletes legyen a nap.

Címkék: brazília bédekker

süti beállítások módosítása