PANAMERICANA

Mert mindannyiunknak jár másfél év oligarcháskodás.

gmail:
panamericanablog


Egy korábbi út:
Khívától keletre

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

BÉDEKKER: Lima

2012.03.24. 23:01 |  Bede Márton

Hostal Ekeko Az egyik recepciós totálisan szellemi fogyatékos, más rosszat nem tudnék mondani. Úgynevezett családias méretű hostel, normális hangulattal.

La Anticuchería Rablóhúsra, azon belül is a legklasszikusabb perui verzióra, a marhaszíves rablóhúsra specializálódott, családias hely. Nem ízlett minden, de a szív nagyon rendben volt.

Bahía Még a jómódú Miraflores-negyedben is vannak sarki kisvendéglők, ahogy négy dollárért ebédmenüt lehet kapni, teljesen korrekt ételekkel.

Cesar Causa azaz töltött krumplipüré-specialista étterem. Mindenhol azt írták, hogy nagyon jó, én mégsem estem hasra.

Cuarto y Mitad Drága, argentin jellegű steakhouse, ami Buenos Airesben nem lenne elég jó, Limában viszont igen.

Edo Sushi Közepesen drága, cserébe nagyon jó japán-perui étterem, ahol klasszikus és latinosított japán fogásokat egyaránt lehet enni.

La Lucha Sanguichería A perui szendvicskultúra méltó szentélye, Miraflores legközepében.

Pasquale Hnos. Igényes, perui gyorsétterem-lánc akar lenni, szerintem csak annyival érdekesebb a Mekinél, amennyivel drágább is.

Cevichería Pedro Solari Az ember, aki 12 évesen feltalálta a mai formájában ismert cevichét, 78 évvel később is ugyanazt a fogást készíti. Nem olcsó, viszont cseppet sem turistás.

Wa Lok Nagyon-nagyon jó kínai étterem. A konyha specifikusan kantoni, a dimsum- és herkentyű-kínálat Sanghajban is elfogadható lenne.

Larcomar Nem is feltétlenül az így nevezett bevásárlóközpont érdekes itt, hanem az egész partszakasz, ahol Lima megpróbál Kalifornia lenni. Jómód, szörfösök, segwayes rendőrök.

Museo Larco Volt erről egy komplett bejegyzés. A Kolombusz előtti Dél-Amerika legjobb múzeuma, elsősorban kerámia- és fémtárgyakkal.

Museo de La Nación Kicsit poros nemzeti múzeum, a legfelső emelet fotókiállítása a nyolcvanas-kilencvenes évek perui polgárháborújáról viszont megéri a taxi árát.

Plaza de Armas Peruban sok szép főtér van, hangulatos, gyarmati nagyvárosokban. Limában nem ez a helyzet, és a környéke sem érdekesebb.

Címkék: peru bédekker

süti beállítások módosítása