PANAMERICANA

Mert mindannyiunknak jár másfél év oligarcháskodás.

gmail:
panamericanablog


Egy korábbi út:
Khívától keletre

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

BÉDEKKER: Dél-Paraguay

2011.10.17. 15:26 |  Bede Márton

ASUNCIÓN

Black Cat Hostel Ahol kevés turista van, ott mindig jobb az az egy-két hostel, és így van ez Asunciónban is. Tévészoba ötven csatornával, segítőkész személyzet, dekoratív recepcióslány, remek fürdőszobák. Nagyon sok a szúnyog, de ez nyilván így van mindenhol Asunciónban.

Bolsi Asunción Gerbeaud-ja, a főtér melletti cukrászda és étterem, elsősorban turistáknak és néhány gazdag helyinek, aki valamiért nincs kint a kervárosokban. Túl bonyolult fogással nem érdemes próbálkozni, viszont a dupla hamburger nagyon rendben van, a teraszon pedig jól lehet este sörözni.

Lido Asunción Kádár étkezdéje, ahol a hangulatos pultnál ücsörögve lehet olyan paraguayi klasszikusokat kirendelni, mint a sopa paraguaya, ami egyáltalán nem leves. A konyhásnénik barátságosak, és a legöbb vendég régi bútordarab.

Britannia Nevével szemben szerencsére nem álbrit pub, hanem a nem nagyon gazdag asuncióni egyetemisták kocsmája a belvárosban. A bejárat szűk, bent viszont hatalmas helyiségek és kerthelyiségek vannak, tele a vidáman zabáló és piáló közönséggel.

Museo del Barro Lenyűgözően jó múzeum, elég messze a központtól és nagyon hülye nyitvatartással, amit érdemes indulás előtt kétszer is ellenőrizni. Részben a paraguayi indián-, részben a paraguayi népművészetet bemutató kiállítás, pont befogadható méretben, ízlésesen prezentálva, és még belépő sincs.

Plaza Italia Az egyetlen pont a belváros közelében, ahol kulturált körülmények közt, rendes padokon, nagy fák alatt, csendben és nyugalomban lehet újságot olvasni, vagy egyszerűen csak ücsörögni.

ENCARNACIÓN ÉS KÖRNYÉKE

Hotel Itapua Van egy másik hotel is a buszpályaudvar mellett, ami a Lonely Planet szerint olcsóbb, valójában persze azóta árat emeltek. Úgyhogy marad ez, a sötét, szakadt szobákkal és gusztustalan reggelivel csábító hely. Sok szerencsét, ha valaki jobbat akar találni kevés pénzért.

Hiroshima Kicsit fura ötlet egy japán éttermet a nemzetet valaha ért legnagyobb tragédiáról elnevezni, de nem is ez itt a lényeg. Hanem hogy Dél-Paraguayban, a környékre emigrált japánoknak köszönhetően van egy étterem, ahol tökéletes zaru sobát lehet kapni. Ha valaki be meri vállalni a szusit is, mindenképpen számoljon be az élményről.

Nagy hely a főtér sarkán Egészen biztos, hogy van olyan vendéglátóhely Encarnaciónban, ahol ennél lényegesen jobbat lehet enni. Ennél kevésbé ízetlen hamburgert biztosan elő tud állítani valaki.

Trinidad és Jesús Állítólag ezek a jezsuita romok a világ legkevsbé látogatott UNESCO-világörökségei, és tényleg nem kell tömegtől tartani. San Ignacio Miní az argentin oldalon nagyobb szám, de ezek is megérdemlik a délelőttöt, amibe a bejárásuk kerül.

Címkék: paraguay bédekker

süti beállítások módosítása