PANAMERICANA

Mert mindannyiunknak jár másfél év oligarcháskodás.

gmail:
panamericanablog


Egy korábbi út:
Khívától keletre

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

BÉDEKKER: Dél-Bolívia

2012.02.14. 00:18 |  Bede Márton

UYUNI ÉS KÖRNYÉKE

Hostal La Roca Egész tiszta, és még meleg víz is van néha. Nem hiszem, hogy ennél sokkal többet nyújthat Uyuniban bármi.

Minuteman Pizza Nem könnyű megtalálni, elég hülye nyitvatartásuk van, jó drága is a helyi viszonyokhoz képest, de tényleg itt ettem a legjobb pizzát Dél-Amerikában.

Salar de Uyuni Elég rémtörténetet hallottam ahhoz, hogy elhigyjem, amit az útikönyvek mondanak: tényleg nem mindegy, melyik utazási irodával megy az ember. Az Estrella del Sur nevűt tudom ajánlani, nagyjából minden rendben volt a szervezéssel, a kocsival és a sofőrrel.

Vonattemető Meg lehet lenni nélkule, de úgyis minden turistát elvisznek.

POTOSÍ ÉS KÖRNYÉKE

La Casona Az egész város lehangolóan nyomasztó, de ez a hatalmas hostel még rá tud tenni egy lapáttal az általános depresszióra. Hatalmas, régi épület, büdös konyhával.

4060 Potosíhoz képest elég drága és nagyon puccos étterem, de olyan jól főznek, hogy még a tengeri herkentyűket is meg tudják oldani.

Malpartida Bolíviában két amerikai dollárért teljesen elfogadható ebédmenüket lehet kapni, ahogy ez a lyuk is szépen bizonyítja.

Casa de la Moneda Nem különösebben érdekes múzeum az egykori pénzverde épületében, az élményt pedig teljesen tönkreteszi, hogy csak csoportban, vezetővel látogatható.

Cerro Rico Volt erről egy teljes post, úgyhogy csak ismételni tudom magam. Kihagyhatatlan, ugyanakkor tényleg nagyon-nagyon nyomasztó turistaprogram.

Convento de San Francisco Maga a kolostor közepesen érdekes, viszont fel lehet mászni a tetőn egészen a kupoláig, és a kilátásért meg is éri.

Convento de Santa Teresa Ma már inkább csak múzeumként működő, nagyon érdekes Karmelita kolostor.

Címkék: bolívia bédekker

süti beállítások módosítása