PANAMERICANA

Mert mindannyiunknak jár másfél év oligarcháskodás.

gmail:
panamericanablog


Egy korábbi út:
Khívától keletre

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

BÉDEKKER: Jamaica

2013.03.03. 00:07 |  Bede Márton

KINGSTON

Reggae Hostel Kingston egyetlen hostele, ami szerencsére teljesen jó hely. A szobák lehetnének jobbak, viszont cserébe a főnök nagyon jó fej, és a nagy kert is remek.

Moby Dick Muszlim kézben lévő, nagyon jó étterem Downtown Kingston közepében. Kecskecurry, tengeri csiga, minden karibi specialitás van.

Bob Marley Museum Nem a világ legérdekesebb múzeuma, de annyira nem is rossz, és egyébként is elég nehéz lenne valakit lebeszélni arról, hogy Kingstonban ezt kihagyja.

Devon House Egy nagyon-nagyon szép gyarmati ház egy nagyon-nagyon szépen rendben tartott kertben. Mintha nem is Kingstonban lenne.

Piac Ennél afrikaibb piac Afrikán kívül minden bizonnyal csak Haitin van. Tehát lebilincselően érdekes. 

National Gallery of Jamaica Meglepően jól összerakott képzőművészeti gyűjtemény, Jamaica rövid történelmének egészéből.

NYUGAT-JAMAICA

Calabash House A hely Treasure Beachen, amelyért megéri egy kicsit többet fizetni. Gyakorlatilág privát strand, szórakoztató amerikai tulajdonosnő, kövér karbi szakácsnő.

Negril Yoga Center Negrilben nincs nagyon olcsó szállás, ez még úgy-ahogy megfelele a célnak, és némelyik szobájuk még normális is.

Jack Sprat A karibi konyha és az amerikai hatékonyság tökéletes keveréke. Nem véletlenül eszik itt minden nap fél Treasure Beach.

Kupleráj Negril maga a pokol, és akkor már érdemes a legmélyére utazni. Ez a névtelen sültcsirkés-kocsma csodálatosan gyűjti össze a környék leggázosabb kurváit és stricijeit.

Greenwood Great House Leginkább Montego Bayhez esik közel, de oda meg minek menne bárki? Viszont ezért az egykor angol ültetvényesek székhelyéül szolgáló hatalmas villáért megéri kitérőt tenni, olyan szépen van felújítva, és olyan lenyűgöző a kilátás

Pelican Bar A kint a tengerben cölöpökön álló épület evésbé kocsma, mint inkább turistalátványosság. Pedig mindkét funkcióját tökéletesen teljesíti, és egészen meglepő módon még csak nem is drága.

KELET-JAMAICA

Holiday Home Port Antonio régi központjában több olcsó, kellemesen lepukkant karibias villa is van. Eza türkizzöld-fehér darab is teljesen jó.

Mount Edge Guesthouse A szobák annyira nem jók, viszont kiválóan főznek, és a kilátás a Blue Mountainsből egészen le Kingstonig mindenért kárpótol.

Anna Banana A tökéletes karibi étteremnév. Ahhoz képest, hogy ez egy igazi étterem, ahol még abrosz is van, annyira nem is drága, és a halakba és rákokba sem nagyon lehet belekötni.

Frenchman's Cove Fizetős, privát kis öböl, de aki már járt jamaicai szabadstrandon, nagyon fogja értékelni a békét és a nyugalmat.

Castleton Gardens Nem a világ legérdekesebb botanikus kertje, de amikor az embernek már golyózik a szeme a Blue Mountainsben vezetgetéstől, itt érdemes megállni húsz percre.

Holywell Ez a kis természetvédelmi terület sem olyan nagy szám, de szintén ideális megállóhely a Blue Mountains egyik legmagasabb hágóján.

Címkék: jamaica bédekker karib-szigetek

süti beállítások módosítása