PANAMERICANA

Mert mindannyiunknak jár másfél év oligarcháskodás.

gmail:
panamericanablog


Egy korábbi út:
Khívától keletre

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

BÉDEKKER: Amazónia

2012.09.07. 04:31 |  Bede Márton

BELÉM

Hostel Amazonia Ahhoz képest, hogy a rettegett HI hostellánchoz tartozik nem is olyan szörnyű, pláne, ha a szobákban bekapcsolják a légkondit.

Cairu Belémi fagylaltozólánc, több kirendeltséggel, és széles kínálattal amazóniai különlegességekből. A paradió a nyerő.

La Em Casa Drága, de jó étterem a felújított kikötői raktárépületekben. Van mindenféle amazóniai specialitás.

Sushi Rui Barbosa Borzalmasan rossz szusi pofátlanul drágán.

Estaçao das Docas A kikötő felújított és dzsentrifikált raktérépületei, tele menő éttermekkel és boltokkal. A menőt persze belémi mércével kell elképzelni, de hétvégén este ettől függetlenül jó a hangulat.

Ver-o-Peso A híres belémi piac nem akkora durranás, mint amit Amazónia és az Atlanti-óceán találkozásánál elképzel az ember, de a halas szekció tényleg nagyon érdekes, és mellette a halászhajóknak is jó hangulata vam-.

Mangal das Garças Egy darab nádas meghagyva a városban, közvetlenül egy szegénynegyed mellett. A madarak érdekesek, különös tekintettel a teljesen természetellenes színű skarlát íbiszekre.

Museo Goeldi Ha befejezik a felújítást, talán érdekes lesz ez a múzeum és állatkert, addig a túl kis kalitkákban tartott állatoktól túl nyomasztó a hangulat.

SOURE ÉS KÖRNYÉKE

Casa Alemao Az ideális világvégi szálláshely, nagyon jó reggelivel és teljesen jó fej német tulajjal. Aki sajnos a bolt bezárását tervezgeti.

Patu Anu A két értékelhető Soure-i étteremből a gyengébb, viszont egyben az olcsóbb is.

Punto Certo A város drágább és jobb étterme, mindenféle hallal, rákkal, és vízibivalysajtos vízibivalysteakkel.

Barra Velha A Sourehoz közelebb eső strand, ahol fürdeni nem nagyon lehet, viszont cserébe nem is szép.

Fazenda Az egyetlen dolog, amit Marajón a fürdésen kívül csinálni lehet, az egy fazenda, azaz farm felkeresése. Itt sem történik semmi érdekes, viszont  lehet vízibivalyon lovagolni.

Praia do Pesqueiro Ez a strand van messzebb Sourétól, de amennyivel jobb, simán meg is éri az odabringázást.

MANAUS

Gol Backpackers Ha nem hallottam volna, hogy a másik manausi hostel egy légkondimentes szúnyogtanya, akkor azt ajánlanám, így marad ez. Jár napi egy ingyen caipirinha, és a fürdőkádnyi medence azért jól jön az Egyenlítőn.

African House Ehető szendvicsek és hamburgerek a főtéren.

Skina dos Sucos A világ legjobb gyümölcslevese. De tényleg. Elképesztő amazóniai választék, sok dolognak angol neve sem létezik. Simán el lehet itt fogyasztani mindhárom napi étkezést, és a szendvicseik is teljesen rendben vannak.

Slash Pizza A világ legrosszabb ár/érték arányú pizzája. Megenni még meg lehet, de a számla fizikai fájdalmat okoz.

BOA VISTA

Hotel Farroupilha Kizártnak tartom, hogy bárki egy esténél többet akarna eltölteni Boa Vistában. Ez a hotel pont szemben van a buszpályaudvarral, és elég jól kizárja a külvilágot, úgyhogy ideális választás minden szempontból.

Címkék: brazília bédekker

süti beállítások módosítása