PANAMERICANA

Mert mindannyiunknak jár másfél év oligarcháskodás.

gmail:
panamericanablog


Egy korábbi út:
Khívától keletre

Naptár

december 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

BÉDEKKER: Minas Gerais

2012.07.14. 00:38 |  Bede Márton

BELO HORIZONTE ÉS KÖRNYÉKE

La em Casa Hostel Az Ouro Preto-i hely testvére, minden bizonnyal a legjobb olcsó választás ebben az elég kevés turistát látó nagyvárosban.

Bar Bolao Brazil klasszikusok egy hangulatos téren.

La Cueva de Daniel Közvetlenül a congonhasi templom mellett található étterem, megbízható mineiro konyhával. Az áraktól nem kell megijedni, azok kétszemélyes adagok.

Mercado Central Ami ezen a piacon szombat délben a büféknél folyik, besörözött, vidáman zabáló és ordibáló brazilokkal, az egyszerűen hihetetlen. Talán máskor is frenetikus a hangulat.

Pampulha A Niemeyer által még fiatalkorában tervezett templom kívülről nagyobb szám. De mindenképpen megéri a buszozást a belvárosból.

Congonhas Teljesen jellegtelen kisváros, a templom előtti kálvária viszont a brazil barokk főműve, és világviszonylatban is jelentős alkotás.

Inhotim Írtam erről hosszabban egy bejegyzésben. Elképesztően jó múzeum, egy botanikus kertben szétszórt kortárs alkotásokkal. Érdemes a lehető legkorábban kimenni, és az egész napot rászánni.

OURO PRETO

La em Casa Hostel Ennél lehetetlen jobb fekvésű hostelt elképzelni, a nappali ablaka a tökéletesen konzervált főtérre nyílik. És minden egyéb is rendben van.

Brasil Sandwich Normális Subway-utánzat a főtér sarkán.

Cafe Gerais Az ebédmenü jó, és okés az ára is, este viszont túl drágán adják a jellegtelen fogásokat.

Passo Alapvetően olasz, de minden egyebet is felszolgáló étterem, nagyon hangulatos terasszal. Caipirinházásra ideális.

Quinta de Oro Ennél jobb kilóra árazott, svédasztalos helyen nem voltam Brazíliában. Nem olcsó, viszont tényleg minden van, és itt a legegyszerűbb megismerkedni a mineiro konyha fogásaival.

Casa dos Contos Teljesen jellegtelen múzeum, viszont a tetőtérből nyílik a legjobb kilátás Ouro Pretóra.

Igreja de São Francisco de Assis Nem fogom az összes Ouro Preto-i templomot végigelemezni itt. Ez a legjobb, de a többi is megér egy bekukkantást.

Museu de Aleijadinho Nem különösebben érdekes múzeum, de a szomszédos templomért fizetett belépő úgyis érvényes ide is.

Museu Inconfidéncia Kifejezetten jó helytörténeti gyűjtemény, külön szekcióval a hamvába holt, első brazil függetlenedési kísérletről, ami Ouro Pretóban szerveződött.

Museu Oratorio Nagyon-nagyon érdekes és jól megcsinált múzeum, tele brazil házioltárokkal.

Címkék: brazília bédekker