PANAMERICANA

Mert mindannyiunknak jár másfél év oligarcháskodás.

gmail:
panamericanablog


Egy korábbi út:
Khívától keletre

Naptár

december 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

BÉDEKKER: Észak-Peru (Partvidék)

2012.04.07. 18:04 |  Bede Márton

TRUJILLO ÉS KÖRNYÉKE

Residencial Munaywasy Azon kívül, hogy tiszta és olcsó, mást nem nagyon tud, de nekem ennyi elég volt.

Demarco Ez nagyjából a trujillói Mátyás Pince, hülye árakkal, béna kajákkal.

Juguería San Agustín A nevében gyümölcsléző, és tényleg nagyon jók is ezek, a szendvicsek viszont még egy szintet emelnek a helyen.

Puerto Mori Ha két hónapig maradok Trujillóban, akkor is bírtam volna minden nap itt enni egy cevichét.

Főtér és környéke Trujillo belvárosa Arequipa mellett a legjobb a műfajban Peruban.

Chan Chan Egykor a világ legnagyobb agyagvárosa volt, ma alig vannak derék fölé érő falak. És nagyon meleg is van a sivatagban, de hát mégiscsak ez volt egykor a világ legnagyobb agyagvárosa.

Huacas del Sol y la Luna Egy irtózatos méretű, és csak egy szimplán hatalmas piramis-szerűség Trujllo mellett. Az utóbbi az egyik legnagyobb szám egész Peruban, és a romok melletti múzeum is nagyon rendben van.

Museo Cassinelli Minden bizonnyal a világ legbizarrabb fekvésű múzeuma, közvetlenül egy Repsol márkájú benzinkút alatt. Ettől a kerámiagyűjtemény talán csak még hihetetlenebb.

CHICLAYO ÉS KÖRNYÉKE

Hostal Latino's 25 dollárt fizettem érte, ami több, mint Dél-Amerikában szoktam, viszont ezért légkondit, wifit, kábeltévét, és teljes elszigeteltséget kaptam az utca mocskától.

Café Colón Chiclayóban valamiért nem tudtam jó éttermeket találni, a kínálatból még mindig ez tetszett a legjobban. A tiradito nagyon jó volt, a ceviche sajnos nem.

Chez Maggy Rossz pizza.

Hebron Borzalmas húsok.

Piac Ha már úgysincsenek jó éttermek, érdemes bevállalni a piac nevetségesen olcsó cevichéjét. Ráadásul nem is volt rossz.

Museo Tumbas Reales de Sipán Egy 1987-ben érintetlenül feltárt moche fejdelmi sírra épülő múzeum. Nagyjából a perui Tutankhamon.

Címkék: peru bédekker