PANAMERICANA

Mert mindannyiunknak jár másfél év oligarcháskodás.

gmail:
panamericanablog


Egy korábbi út:
Khívától keletre

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

BÉDEKKER: Nyugat-Guatemala

2013.04.22. 11:24 |  Bede Márton

ANTIGUA GUATEMALA

Black Cat Kellemetlen hangulatú, zsúfolt, eléggé lepukkant hostel. Antiguában van még száz, érdemes azok közül választani.

Mesón del Valle Akarsz Antiguához képest is sok pénzt fizetni egy szállásért, ahol egyáltalán nem olyan jók a szobák, a személyzet viszont különösen köcsög? Ez a te helyed!

Bagel Barn Na, mit lehet itt enni? Természetesen amerikai bageleket, a még Antiguához képest is nagyon amerikaias környezetben. Reggelire megteszi.

Cazador Italiano Ez volt talán a legolaszabb olasz étterem, amihez Latin-Amerikában szerencsém volt. Viszont annyiba is került.

Frida's Átlagos, vállalható mexikói étterem.

Heladeria Exótica Sobremesa Nemhogy Latin-Amerika legjobb fagylaltozója, de a világon bárhol megállná a helyét. Drága, de ha kétszer ennyibe kerülne, akkor is érdemes lenne kifizetni.

Tartines Az hagyján, hogy az európaira kicsit még hasonlítani is képes bisztrókonyhát visznek, de a katedrális melletti tetőterasz napsütésben tényleg kiváló hely.

ATITLÁN-TÓ

Vulcano Lodge Nem olyan olcsó, de ha valakinek kényelmes szállás kell a karácsonyi ünnepekre, csak ajánlani tudom. Már a csodálatos vacsorákért is megéri.

Isla Verde Ennél hippibb helyet kitalálni sem lehetne, viszont jó a kilátás a tóra és jól, de borzalmasan lassan főznek.

Jaibalito Bár nem voltam az Atitlán-tó partjának minden falvában, valami azt súgja, hogy ez a kis és csendes település nagyon jó választás.

NEBAJ ÉS KÖRNYÉKE

Gran Hotel Ixil Nebajban elég szűk a szállásválaszték, és nem hiszem, hogy ennél az elég egyszerű helynél sokkal jobbakat lehetne találni. Meleg víz szerencsére van.

El Descanso Nebajhoz képest szinte kozmopolita hely, ahol nemcsak wifi van, de még nyugati ételekkel is megpróbálkoznak, több-kevesebb sikerrel. Meleg azért itt sincs.

Chajul Nem mintha lenne itt bármi, de ez az ixil maja falu megéri a kirándulást, ha az ember színes ruhát viselő, a fehér embert alaposan megbámuló bennszülöttekre vágyik.

QUETZALTENANGO ÉS KÖRNYÉKE

Black Cat Okés, bár kissé hideg hostel a főtértől másfél sarokra.

Hostal 7 Orejas A neve ellenére ez inkább egy kis szálloda, mint hostel, de így sem drága, és teljesen normális hangulata van.

El Pasaje Mediterráneo A pizzáikkal nagy baj nincs, esténként pedig ez a város legjobb, és egyben talán legdrágább kocsmája.

Esquina Asiática Ázsiai ételekre nagyon-nagyon halványan hasonlító ételek egy nehezen megtalálható helyen. Meg lehet lenni nélküle.

San Francisco El Alto Irtózatos méretű és nagyon autentikus piac, ami azt jelenti, hogy szinte csak csúnya, kínai trikókat árulnak. Fent a domb tetején van az állatos szekció, ami szórakoztatóbb. Engem kizsebeltek, úgyhogy mindenki vigyázzon az értékeire.

Címkék: guatemala bédekker

süti beállítások módosítása