PANAMERICANA

Mert mindannyiunknak jár másfél év oligarcháskodás.

gmail:
panamericanablog


Egy korábbi út:
Khívától keletre

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

BÉDEKKER: Costa Rica

2013.02.25. 08:26 |  Bede Márton

SAN JOSÉ ÉS KÖRNYÉKE

Alajuela Backpackers A hostel, aminek egyetlen funkciója szállást adni a nemzetközi repülőjárat előtti estére. Erre megfelel, de senkinek ne jusson eszébe tovább maradni.

Hostal Urbano Jó eséllyel Latin-Amerika legjobb hostelje. Tökéletes felszereltség, tágas hálótermek, zavarba ejtően segítőkész személyzet. Bármennyit gondolkodom, semmi rossz nem jut róla eszembe.

Wong's Egészen megdöbbentően jó kínai étterem. A dim sum még Kínában is majdnem megállná a helyét.

Museo de Jade Kifejezetten érdekes múzeum, ami nem meglepő módon a jádéból készült prekolumbán tárgyakra koncentrál.

Museo de Oro Precolombino Costa Rica nem az aranyban és prekolumán művészetben leggazdagabb latin-amerikai ország, cserébe viszont ez egy jól megcsinált múzeum, ami majdnem kompenzálja a hátrányt Peruval és Mexikóval szemben.

DÉL-COSTA RICA

Cabinas The Corner Ez a jó választás Puerto Jiménezben, csak arra kell figyelni, hogy a két majdnem azonos nevű hely közül az igazit válasszuk.

Hotel Golfito Egy esténél többet értelmes ember nem tölt Golfitóban, arra pedig ez megfelel.

Buenos Días Kevés unalmasabb konyha van a Costa Rica-inál, de itt normálisan megcsinálják a rizst babbal, salátával és egy darab hússal.

Carolina's Costa Rica annyira kulturált, hogy még egy ilyen Puerto Jiménez-szerű porfészekbe is jut egy étterem, ahol tisztességes tengeri herkentyűket szolgálnak fel színvonalas gyümölcslevekkel.

Parque Nacional Corcovado Biztos nagyon jó hely, de sajnos nekem előtte meghalt a laptopom, felmentem San Joséba megszereltetni, utána pedig már nem volt energiám visszamenni.

ÉSZAK-COSTA RICA

Arenal Backpackers Resort  Egykor színvonalas hotel lehetett, így ma is van itt medence, és összességében sem nagyon hasonlít egy hostelre. Ami egyáltalán nem hátrány.

Hotel Liberia Lehet, hogy ez régen jó és olcsó szálláshely volt, ahogy az útikönyvek állítjak, de a felújítás után olcsónak már semmiképpen sem olcsó, és nem is igazán jó.

Pensión Santa Elena Borzalmasnak nem borzalmas, de a szobák enyhén rohadnak, és az este tízkor elrendelt takarodó egyszerűen méltatlan egy hostelhez. Biztosan van ennél jobb Santa Elenában.

Étterem A neve elveszett, de ezen a sarki helyen viszonylag olcsón adják ugyanazt az unalmas ételt, amit La Fortunában szinte mindenhol.

Restaurante Maravilla A hely Santa Elenában, ahol az unalmas Costa Rica-i fogásokat legalább egy fokkal olcsóbban adják, mint máshol.

Tacós hely Nagyon korrekt tacók a Pensión Santa Elenával egy épületben, bár a népszerűségtől lestresszelt személyzet nehezen bírja a turistarohamot.

Bat Jungle Denevér-állatkert, ami tényleg világszám. A sötétben tartott röpdében egészen közelről lehet megbámulni ezeket a röpködő, furcsa izéket.

Frog Pond Több tucat egzotikus békafaj többé-kevésbé életszerű terráriumokban. Sötétedés körül érdemes menni, amikor az éjszakai életet élő kétéltűek elkezdenek felpörögni.

Reserva Bosque Nuboso Monteverde Annyi szól mellette, hogy itt jó eséllyel meg lehet pillantani Közép-Amerika madarainak egyik legszebbikét, a quetzalt. Az viszont ellene, hogy kiépítettebb, mint egy európai városi park, és annyi a turista, hogy néha dugó van az ösvényeken.

Címkék: costa rica bédekker

süti beállítások módosítása