PANAMERICANA

Mert mindannyiunknak jár másfél év oligarcháskodás.

gmail:
panamericanablog


Egy korábbi út:
Khívától keletre

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

BÉDEKKER: Uruguay

2011.09.21. 23:21 |  Bede Márton

COLONIA DEL SACRAMENTO

Hostal El Sur Vállalható hostel, a szokásosnál is barátságosabb személyzettel. Ha kevés füvük van, azt is megosztják, viszont nagy hiba kiállni velük célba rúgni szemetes kukára. A várost minden reggel felverik a helyi Family Frost hangszórós kocsijai, így lehetetlen sokáig aludni.

El Buen Suspiro Borbolt és borbár, picada (nagyjából tapas) menükkel. Coloniában épp ez vezetett a Tripadvisoron, és joggal. Sokféle sajt és felvágott, az utóbbiak a jobbak. Egy rakás bor az egész kontinensről, az uruguayi nemzeti szőlőből, a tannatból készült nagyon rendben van. A pohár minimum három deci.

Mercosur A turistagettón már kívül eső, viszont a várakozásokkal szemben teljesen jellegtelen, és nem is olcsó étterem. Az adagok tényleg nagyok, de ez nyilván Uruguay összes éttermére elmondható.

Naplemente Golfkocsi-bérlésen és a világítótorony megmászásán kívül az egyetlen programlehetőség. Turistáknak árazott sörrel valamelyik teraszon vagy lemászva a Rio de la Plata parti kövei közé egyaránt rendben van.

MONTEVIDEO

Willy Fogg Hostel Megdöbbentően tiszta, tágas és néha már nyomasztóan barátságos hostel, elég jó helyen a belvárosban. Alig pár héttel előttem nyitottak, ennek megfelelően a gyenge zuhanyokon kívül még semmibe nem lehetett belekötni. Mondom, olyan barátságosak, hogy az ember néha már szégyelli magát.

Mercado del Puerto Az általam látottak közül a világ legjobban kinéző, már nem klasszikus piacként, hanem vendéglátóhelyként működő piacépülete. Sajnos tele hassal érkeztem, de egészen biztos, hogy jól lehet enni a harminc egyforma parrillában, amiknek köszönhetően az egész úgy néz ki, mint a pokol valami mély bugyra, csak átható sülthús-szaggal.

Mercado de los Artesanos A belvároshoz közelebbi, kisebb, de szintén grillen sült húsokban utazó piac. Átvertek másfél amerikai dollárral, de annyira elégedetten kérődztem éppen, hogy képtelen voltam vitát nyitni.

Buli későn Hogy Argentínában és Uruguayban milyen későn élnek az emberek, még annak is megdöbbentő, aki látott már spanyol éjszakát. Montevideóban este 11-kor még minden tök üresen tátongott, egy körül kezdtek a kocsmába szállíngózni az első fecskék, és amikor mi fél háromkor kidőltünk, akkor kezdett összejönni a tisztességes tömeg. Másnap déli fél tizenkettőkor még bőven láttam szétesett tinédzsereket kijönni a belvárosi diszkókból, úgyhogy aki bele akar vágni, aludjon egyet késő délután.

Meccs Leszámítva azokat, akik szerint a futball valami angol fiúiskolában született meg, amikor a diákoknak épp volt egy kis szabadidejük a testi fenyítések és egymás homoszexualizálása közt, az egész világ tudja, hogy az egész itt, Montevideóban kezdődött. A Centanario stadionba, az első világbajnokság helyszínére így el kell menni, a fotókról ismert ikonikus torony megpillantása konkrétan megható. A jegy olcsó, és ha nem pont a Peñarol játszik a Nacionallal, még a meccs előtt öt perccel is simán lehet szerezni a pénztárnál.

Címkék: uruguay bédekker

süti beállítások módosítása